Policijski službenik PU zadarske Ivan Ukalović dobitnik je godišnje nagrade MUP-a u kategoriji pojedinca! 

Nagrađen je za iznimnu hrabrost, požrtvovnost, odlučnost i ustrajnost u hvatanju počinitelja kaznenih djela teške krađe i dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, čime je pridonio ugledu službe. Viši policajac i vođa ophodnje Druge policijske postaje Zadar navedeno je pokazao 3. kolovoza prilikom hvatanja pljačkaša bankomata.

Riječ je o gotovo filmskoj akciji kojom je zadarska policija razbila i ogranak Pink Panther bande, a veliku ulogu u tome imao je 30-godišnji Ukalović koji u policiji radi šest godina. Tu noć bio je u smjeni kad je stigla dojava o eksploziji u Novigradu. 

Dvojac sa zagrebačkog područja, u dobi od 33 i 47 godina, prvo je ukrao dostavno vozilo Caddy crvene boje. Zagrebačke registracije zamijenili su riječkim i tako krenuli u noćni pohod u središte Novigrada. Oko 3 sata u noći eksplozijom plinske smjese razbili su bankomat te iz njega uzeli više od pola milijuna kuna. Za njima je odmah krenula potraga, a kako bi izbjegli policiji, lopovi su napustili vozilo te krenuli pješice. 

Nakon duge noći Ukalović se po završetku smjene vraćao kući u Suhovare. No policajac u njemu nije mogao mirno spavati. Cijelim je putem u glavi rekonstruirao događaj. Nije se mogao pomiriti s tim da će lopovi pobjeći, a kako je poznavao to područje, odlučio je skrenuti s puta i potražiti ih na poljskim putevima. Ubrzo, oko 7:20 sati, uočio ih je u polju kod mjesnog groblja u Ulici dr. Franje Tuđmana u Suhovarama. Pljačkaši su se dali u bijeg no Ukalović ih je sustigao i uspio svladati jednog od njih. Za drugim je nastavljena opsežna potraga u koju se uključio i helikopter MUP-a. Oko 12:30 sati 33-godišnji kriminalac je pronađen u kanalizacijskoj cijevi ispod poljskog puta na nepristupačnom terenu između Islama i Murvice.

Zahvaljujući Ivanu Ukaloviću i njegovim informacijama s terena, pljačkaši su ubrzo privedeni pravdi. Na svečanosti Dana policije, u Zagrebu 29. rujna, veliko priznanje uručili su mu ministar Davor Božinović i glavni ravnatelj policije Nikola Milina.