Iz Hrvatske turističke zajednice poslali su informaciju kako je predstavništvo HTZ-a za za Belgiju i Nizozemsku, zajedno s TZ Zadarske županije i zadarskom komorom organiziralo poslovnu radionicu.
U Belgiji su predstavnici 10 zadarskih turističkih agencija, Zračne luke Zadar, županijske TZ. No, nikoga nema iz TZ Grada koja je odbila sudjelovanje u očekivanju dolaska novog direktora ureda.

Usput rečeno, Mario Paleka je jučer stigao na posao, a danas je bio sudionik koordinacije turističkih zajednica Zadarske županije na kojoj se raspravljalo o predloženim zakonskim izmjenama. Predstavnik TZ Grada Zadra propustio je jako važan skup u Belgiji i dragocjeno iskustvo kojeg su trebali dobiti u Brugge, poznatom gradu koji je na popisu svjetske kulturne baštine UNESCO.

S belgijske strane na radionici sudjeluju turistički novinari i blogeri, predstavnici krovne udruge belgijskih turoperatora ABTO, predstavnici zračne luke Brussels South Charleroi i avioprijevoznika Brussels airlines, kao i 28 djelatnika iz 20 belgijskih putničkih agencija i turoperatora među kojima su svjetski poznati TUI, Thomas Cook, Caractere i drugi.

U okviru posjete gradu Brugge, predviđena je prezentacija u uredu turističke zajednice grada Brugge te rasprava s hrvatskim sudionicima vezano za aktivnosti oko upravljanja turizmom u gradu Brugge i Zadru te upoznavanje sudionika s aktivnostima obiju gradova kada je u pitanju masovni turizam. Ako to nije bila prilika za širenje turističkih vidika, onda nije jasno što je posao i obaveza nadležnih iz TZ Grada.