ZADAR - Stambeno - poslovna zgrada zvana „tvornica kruha" postat će po svemu sudeći sjedište državnih službi koje će u nju preseliti s Poluotoka.

Uz ponudu koju su dali FINA-i za kupnju poslovnog prostora, prije 20-tak dana tvrtka Centar dala je ponudu na traženje Mirovinskog i zdravstvenog fonda.  Do kupoprodajnog ugovora duga je procedura koja navodno seže i do odluke Vlade.

Na naše inzistiranje da nam otkriju koja je alternativna lokacija u slučaju prodaje zgrade na Poluotoku, u HZZO-u i Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje ponavljali su kako još nisu ništa odlučili. Za prodaju zgrade, oglašenu početkom ove godine, suglasnost mora dati i skupština Zadarske županije kao suvlasnik. Župan Božidar Longin dao je pristanak za objavu natječaja za iskazivanje interesa za kupnju zgrade „Socijalnog".   

Iako su različiti razlozi zbog čega su u zagrebačkim upravama odlučili se na preseliti iz postojećih, namjenskih zgrada u povijesnoj jezgri, zajednički povod im je parkiranje., koje je na Poluotoku problematično. Projektom stambeno - poslovnog kompleksa izgrađena su tri kata podzemnih garaža. Jedan je namijenjen za vlasnike poslovnih prostora koji parkirna mjesta kupuju u paketu.

Godinu dana nakon što je zbog poplave došlo do rušenja konstrukcije na gradilištu uz Murvičku, graditelji su došli do iste razine kao što je bila lani u ovo doba. Planirani završetak stambeno-poslovnog kompleksa je u srpnju 2019. godine, doznajemo od člana Uprave tvrtke Moj Centar, Željka Predovana.

Ta je tvrtka u međuvremenu ostala bez jednog od osnivača - Zdravka Galića, nekadašnjeg direktora i suvlasnika Gortana.