ZADAR- Zbog Centra za kreativne industrije, koji se planira graditi krajem godine, do 1. prosinca iz prostora na Relji na kojem je nekad bila tekstilna škola, moraju iseliti sadašnji stanari te zgrade, kao i auto-škola. Nakon toga slijedi rušenje zgrade i drvoreda stabala.

Tamo su  pored stolarske radionice škole Vice Vlatkovića, uglavnom županijske ustanove i agencije za koje alternativni prostor mora pronaći novi pročelnik za gospodarenjem imovinom Zadarske županije. Tako će se iz sadašnjeg prostora ponovno seliti AGRRA, Agencija za ruralni razvoj, EDIC, Informacijski centar Europe Direct Zadar te dio ZADRE NOVE koja je tu dijelom preselila dok im se uređuje Poduzetnički inkubator.

Županijska ustanova Inovacija nositelj je projekta Centra za kreativne industrije čija je ukupna vrijednost 24 milijuna kuna. Od EU fondova u ožujku je ugovoreno 20 milijuna bespovratnih kuna i rok od 24 mjeseca da ga potroše. Početni datum provedbe projekta bio je 3. rujna.

Budući Centar za kreativne industrije bio je planiran uz Prirodoslovno grafičku školu za koju je projekt zapeo ne samo na komunalnom doprinosu od 2.5 milijuna kuna kojeg Grad Zadar ne želi oprostiti, nego i zbog toga što nije osigurano financiranje gradnje te škole čiji je osnivač Županija.