Danas u nedjelju, bit će skup mještana Bokanjca u vezi prevare kod katastarske izmjere za k.o.Bokanjac, najavio je predsjednik Mjesnog odbora Enio Meštrovć. On je  pozvao na skup koji će se održati ispred Mjesnog odbora, kod crkve u Bokanjcu.

- Želimo ljude upoznati s onim što im nisu rekli oni koji im šalju uplatnice na 4000 kune. Toliko vlasnici zemlje moraju uplatiti na račun Grada Zadra za sređivanje zemljišne knjige na što čekaju već 9 godina, od kada je napravljen avio -snimak. U slučaju da zemlju prepišete odmah na svoju djecu, onda će i oni dobiti uplatnice.
Iz Grada Zadra s kojima sam ovih dana imao raspravu, kažu kako je to sve po zakonu i kako mještani Bokanjca mogu sve informacije dobiti na mrežnim stranicama Grada Zadra. I to govore starim ljudima koji nemaju ni mobitel. Umjesto da im se na vrijeme sve reklo, iz gradske uprave su im samo servirali uplatnice, kazao nam je Meštrović. Što će sve reći na skupu u Bokanjcu, čut će mještani.

Mještani Iža s istim uplatnicama završili su na sudu protiv Grada Zadra i dobili su sporove. Snimak iz zraka napravljen je istodobno za otok Iž kad i za Bokanjac, prije 9 godina. Ižani su u prednosti a Bokanjac tek čekaju problemi.