Objavljen je ponovljeni natječaj za ravnateljsko mjesto u Osnovnoj školi Šime Budinić s linkom na zakon o prednosti kandidata s braniteljskim statusom.

Prvi natječaj, objavljen u travnju, poništen je od strane prosvjetne inspekcije po anonimnoj dojavi.

Školski odbor imenovao je Jagodu Galić, vršiteljicom dužnosti ravnateljice do izbora nove osobe. Ona je bila jedna od troje kandidata na poništenom natječaju.

Za razliku od prvog natječaja koji je bio objavljen  u 24 sata, ovaj je objavljen u Narodnim novinama, službenom glasilu RH. Bez obzira na to, u Hrvatskoj je poništeno 40 natječaja za ravnateljska mjesta u školama jer nisu imali poveznicu na Zakon o hrvatskim braniteljima iz domovinskoga rata i članovim njihovih obitelji.

Iako je najvažniji uvjet  obrazovanje, staž i iskustvo, status branitelja može dati prednost kandidatima  u odnosu na već etablirane ravnatelje. Oni se nakon dva mandata od po pet godina više ne mogu vratiti na nastavničko mjesto u školi ako izgube natječaj od kandidata koji 23 godina nakon završetka Domovinskog rata dobivaju prednost i za rukovodeća mjesta. Većina  aktualnih ravntelja zadarskih osnovnih i srednjih škola u ratu je moralo organizirati nastavu i preuzeti odgovornost za živote učenika i školskog osoblja.