ZADAR- Prvi dan zadarskog festivala Kalibar Bestivala  bio je u znaku Predraga Lucića i Feral Tribune. Publika u sv. Dominika odala je počast tom velikom umjetniku, novinaru i čovjeku  kroz razgovor s Tomislavom Markoviće, koji je u Beogradu nastavlja tradiciju "lucidarija"- ismijavanja zabluda srpske društvene mitologije.

Nakon Rijeke, Splita i zagreba u Zadru je premijerno prikazan  dokumentarac Viva Ludež.
Tim Riječana predvođen Marinom Banićević i Sašom Stanićem koji su sinoć bili i na zadarskoj premijeri, u tom filmu oživjeli su duh kultne novine Feral Tribun kroz razgovor s Viktorom Ivančićem, Borisom Dežulovićem i Lucićem. Oni su prije godin u i pol, kada je film sniman, izjavili kako i danas potpisuju i stoje iza svakog svog teksta, satire i parodije u kojima su bili vrhunski majstori. Imali su kontinuitet i stav još od vremena javnog djelovanja u socijalističkoj Jugoslaviji kada su protiv njih padale tužbe za slobodu govorenja, do godina kada su javno spaljivali Feral na splitskoj Pjaci te ciljane akcije uništenja novina koja se putem Tiska vodila iz Ureda predsjednika Tuđmana. Lucić je u tom razgovoru koji se snimao u u riječkom antikvarijatu Ex libris krajem 2016. godine priznao kako ga je pogodila žestoka reakcija na njegovu Ići, Mići, Ahmići.

Iako nije bio spreman za to, bio je to jedan groteskni primjer kako ljudi ne razumiju, ne znaju i ne podnose satiru. Konformizam je glavni krivac takvog stanja uma i duha u vremenu kada se školuju i odgajaju poslušnici društva, generacije konzervativnije nego što su im bili roditelji, a u kojem Crkva dominira, okarakterizirali su članovi Viva Ludež današnjz državu u kojoj je po Karamarku i Hasanbegoviću 1990. nulta godina za Hrvatsku. Ista ona Crkva koja je, kako su ustvrdili „feralovci" imala svoje intelektualce, slobodne i uvijek spremne za javnu raspravu.

Prostor slobode je sužen, Feral tribun je zatrt, a film o njima je aktivistički čin da se oživi jedna institucija koja je pandan Monty Pythona u Velikoj Britaniji, gdje se taj fenomen proučava, kazala je autorica filma.
Svoje divljenje prema „feralovcima izrazio je i književni urednik Kruno Lokotar. Niti jedan od njih nema akademsku titulu a nevjerojatno je koliko su obrazovani i kakvu memoriju imaju, uz to što su inteligentni i duhoviti u neiscrpnim dimenzijama, kazao je Lokotar.

Na sinoćnjoj premijeri u sv. Dominika bilo je više publike nego prije šest godina kada su Lucić i Dežulović na prvom Kalibar Bestivalu izvodili Melodije sela i Bruxellesa. Smijeh je bio ista, preostala reakcija.