Ilirija, turistička tvrtka iz Biograda na Moru, domaćin je međunarodne radionice pomorske robotike „Breaking the Surface 2018", koja će se održati od 30. rujna do 07. listopada 2018. u hotelima Ilirije Resorta, Biograd na Moru, u organizaciji Sveučilišta u Zagrebu, Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Laboratorija za podvodne sustave i tehnologije te Centra za podvodne sustave i tehnologije.

Ove godine održava se već tradicionalno deseto okupljanje domaćih i stranih znanstvenika, stručnjaka, studenata i tvrtki koje se bave pomorskom robotikom i njenim primjenama u različitim područjima znanosti, uključujući biologiju mora i zaštitu mora, pomorsku arheologiju, geologiju te pomorsku sigurnost. Radionica će ove godine okupiti preko 200 sudionika iz brojnih zemalja svijeta, uključujući Kinu, SAD, Njemačku, Španjolsku, Japan, Nizozemsku, Portugal, Izrael, Singapur i druge. U bogatom programu naći će se čak i 3 hrvatska robota, a mladi znanstvenici iz hrvatske predstavljat će njihove mogućnosti pred sudionicima radionice tijekom terenskih i praktičnih vježbi te demonstracija.

Već petu godinu za redom Ilirija je domaćin ove sedmodnevne međunarodne radionice, ujedno jednog od najznačajnijih događaja u posezoni. Intenzivnu posezonu u objektima Ilirije d.d. pored MICE događaja obilježit će i posebni događaji organizirani kroz sustav destinacijske menadžment kompanije (DMK) Ilirije Travel, potom jubilarni 20. međunarodni nautički sajam Biograd Boat Show, vodeći hrvatski nautički sajam koji će se održati u Marini Kornati od 18. do 21. listopada, te bogata regatna sezona i izniman broj koncertnih i kulturnih događanja u Arsenalu čime se doprinosi kvalitetnom produženju sezone, razvoju cjelogodišnjeg poslovanja i razvoju ponude Biograda na Moru.