Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u suradnji s Europskom zakladom za filantropiju i zakladništvo otvara vrata Hrvatske kuće filantropije, resursnog centra za izobrazbu, razvoj i istraživanje filantropije u Republici Hrvatskoj, a čije otvaranje će se održati u ponedjeljak, 1. listopada s početkom u 11:15 sati u IMPACT centru u Zadru, Ulica dr. Franje Tuđmana 24b.

Hrvatsku kuću filantropije svečano će otvoriti mr.sc. Marko Pavić, ministar rada i mirovinskoga sustava i Cvjetana Plavša-Matić, upraviteljica Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Osim ministra Pavića, u prvom dijelu svečanosti uzvanicima će se obratiti upraviteljica Nacionalne zaklade, gđa Cvjetana Plavša-Matić, gđa Laura Djuragić iz Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj, g. Gerry Salole iz Europskog zakladnog centra iz Bruxellesa (European Foundation Centre) te ministar Pavić.

U drugom će se dijelu događanja europski stručnjaci za razvoj filantropije i zakladništva, gđa Dominique Lemaistre iz Francuske, g. Ludwig Forrest iz Belgije, g. Gerry Salole te g. Colin Habberton iz Južnoafričke Republike osvrnuti na razvoj filantropije i zakladništva u Europi i svijetu. Neke od tema panel rasprave biti će: Važnost umrežavanja za filantropiju, Prekogranično doniranje - prilike i izazovi, Zajedničko tržište za filantropiju u Europi te Poduzetnička filantropija: mit ili stvarnost?

Svi uzvanici će nakon otvorenja moći razgledati prostor Hrvatske kuće filantropije te posjetiti izložbu učeničkih radova zadarskih škola na temu filantropije.