Polemika oko korištenja stare Tehničke škole nastavljena je nakon sjednice Gradskog vijeća na jučerašnjoj Županijskoj skupštini. Johna Ivana Krstičevića zanimalo je kakvi su planovi s tom zgradom u centru grada.

- Tehnička zjapi prazna, ali dio prostora predan je na korištenje Sveučilištu u Zadru davno prije nego sam ja došao. Morate znati da je volja donatora, obitelji Bakmaz, bila da se u njoj obavlja djelatnost obrazovanja. Što se tiče našeg dijela, bivše radionice, mi smo napravili jedan projekt, financirali idejno rješenje sa svim drugim aspektima i predali ga Gradu Zadru. Ako oni odgovore, mi bismo ovdje prebacili jednu srednju školu, kao što bismo Prirodoslovno-grafičku školu prebacili na Relju, te bismo otvorili prostor za kvalitetan rad bliskim školama na jednom mjestu, rekao je Longin, misleći na dvije gimnazije, Vladimira Nazora i Jurja Barakovića, koje bi na korištenje dobile cijelu zgradu u Perivoju Vladimira Nazora.

Županija je još 2013. godine donijela odluku o dodjeli na korištenje dijela zgrade Školi primijenjene umjetnosti i dizajna.