Za kupnju hotela Iž u Zadru na javnom natječaju pristigle su četiri ponude. Informacija je to iz Ministarstva državne imovine koje je zgradu bivšeg samačkog hotela prodavalo po početnoj cijeni od 6,6 milijuna kuna. 

Najviša ponuđena cijena skoro je dvostruko viša te iznosi 11,4 milijuna kuna. 22-godišnji Anthony Ninčević, vlasnik tvrtke "Hostel 4 You" i sin poznatog zadarskog poduzetnika Mladena Ninčevića, već se u javnosti pohvalio da stoji iza te ponude. Ostale ponuđene iznose glasnogovornica Ministarstva Vinka Drezga zbog zaštite podataka nije htjela otkrivati, već je samo istaknula da su sve bile upadljivo više od početne cijene. 

- S obzirom na vrijednost naviše ponuđene cijene, Ministarstvo državne imovine će prijedlog Odluke o odabiru najpovoljnije ponude dostaviti Vladi RH, odgovorila je na naš upit dodajući kako će navedeni prijedlog Vladi biti upućen vrlo brzo.

Bivši vojni hotel za samce, površine 4525,96 m², uzdiže se na 6 etaža uz depandansu s podrumom, prizemljem i katom. U hotelu Iž ostalo je 97 jednokrevetnih soba, 6 soba za sobarice, dva apartmana, 16 dvokrevetnih soba, hol i recepcija, bar te prostor za razonodu i rekreaciju, restoran s kuhinjom i pomoćnim prostorijama za pripremu i skladištenje namirnica, praonica rublja te gospodarski prostor sa skladištem i toplinskom stanicom. 

Osim odluke Vlade, novi vlasnik morat će pričekati i okončanje sudskog postupka za ispražnjenje apartmana 118 koji je još uvijek dom hrvatskom branitelju R.U. i njegovoj četveročlanoj obitelji.