Uz 21 novog službenika i 12 nagrađenih PU zadarska proslavila je danas Dan policije i blagdan sv. Mihovila. 

Načelnik Anton Dražina prisjetio se ovom prilikom svih službenika koji su u ratu izgubili svoje živote. 

- Danas sam ispunjen jer govorim na mjestu odakle su polazili u najteže bitke za najveću vrijednost. Zaboravom žrtve naša budućnost ostaje bez svjetla. U 28 godina PU zadarska ostvaruje sve bolje rezultate u svim domenama policijskog rada. Gradimo modernu policijsku službu. Spojili smo aerodromsku i pomorsku policiju, a ubrzo ćemo riješiti i uvjete rada I. Policijske postaje. Sigurnosne odluke sve su teže i kompleksnije i zato se moraju temeljiti na stručnosti. Visok ugled policije mora biti konstantan i povjerenje javnosti neupitno. Zbog svih nedaća, koje ponekad mogu i poljuljati povjerenje javnosti, budite ponosni na svoje policajce. Oni su dio vas, poručio je Dražina nabrajajući uspješno provedena kriminalistička istraživanja - od napada na bugarske državljane preko ratnih zločina do bacanja eksplozivnih naprava u dvorište PU zadarske. Pokazali smo da se možemo nositi s najsloženijim zadacima, zaključio je načelnik dodajući kako je stopa riješenih slučajeva veća za 11 % u odnosu na prošlu godinu. 

Čestitkama se u ime Županije pridružio zamjenik župana Šime Mršić ističući uspješnu suradnju između dviju institucija te nedavno potpisivanje ugovora za sufinanciranje uređivanja poslovnih prostora u vojarni Stjepana Radića. 

Zbog iznimnog doprinosa u obavljanju policijskih poslova i ostvarenju prava građana na današnjoj svečanosti dodijeljene su zahvalnice sljedećim policijskim i državnim službenicima: Ivica Buterin, Ivana Pavić, Zdravko Šimičević, Krešimir Čulina, Goran Topalović, Tomislav Viduka, Marinko Klanac, Ante Čirjak, Lea Barić, Biserka Gregov, Smilja Segarić, Marica Bučić. Svečanu proslavu Dana policije u Zadru pjesmom je upotpunila klapa Ponistra u kojoj pjevaju i dva zadarska policajca.