Renata Peroš bit će v. d. ravnateljice Narodnog muzeja Zadar do izbora novog ravnatelja, najduže godinu dana. A to će, sudeći prema raspoloženju vijećnika vladajuće većine u Županijskoj skupštini, biti opet - Renata Peroš, koja će tako sebe naslijediti kao bivše ravnateljicu i vršiteljicu dužnosti.

Čim je Željko Šoša na početku sjednice predložio da se Renata Peroš razriješi s mjesta ravnateljice Narodnog muzeja i imenuje vršitelj dužnosti, budući da je natječaj poništen zbog formalnih razloga („braniteljski zakon"), bilo je jasno u kojem smjeru reizbor ide.

- Mi nikako ne možemo raspetljati gordijski čvor Renate Peroš, i to nakon što je producirala brojne afere i prekršila tri zakona. S obzirom na to da prošli put nije mogla zapamtiti tri pitanja, zaključujem da se radi o intelektualno ograničenoj osobi, koja je očigledno radno nesposobna, a usto i upitne moralnosti, rekao je Pupić Bakrač, upitavši se i prije dostave materijala hoće li v. d. biti Peroš.

Suzana Jakovac (SDP) rekla je kako Peroš iznenađuje svojom bahatošću, zbog čega će biti protiv njenog imenovanja.

- Početkom prosinca inspektorat rad pronašao je nepravilnosti, a mi nakon 10 mjeseci ne znamo o čemu je riječ. Na traženje zapisnika kolege Pupića-Bakrača dobivamo samo odgovor da su zapisnici uredni, da je njezin tajnik zvao vijećnika a on se nije odazvao. To je neodgovorno i bezobrazno, a da ne kažem da je posljednji put na pitanje vijećnika Bjeliša odgovorila da se ne sjeća pitanja. I ja se moram zapitati kakvi su njezini intelektualni kapaciteti, rekla je Jakovac, tražeći da se da uvid u velike izložbe poput Chagalla i Warhola, sa svim stavkama troškova, da se vidi koliko one zapravo zarađuju.

Drago Čulina zamjerio je organizaciju izložbi zmija, smatrajući da ekonomski interes nije uvijek opravdan kada su muzeji u pitanju. Oni bi trebali zarađivati, ali izlaganjem umjetničkih djela, istaknuo je. Kad je došlo vrijeme glasovanja ponovno se javio Pupić-Bakrač.

- Mene bi bilo sram kada bih ja uz sve što se zna morao glasovati za ovu točku. Župan je rekao da će županiju voditi kao tvrtku,možda i hoće, ali kao HDZ-ovu tvrtku. Joso Nekić je bio protiv zapošljavanja moje djece u bolnicu, a ja vam kažem da moja djeca sada jesu u bolnici ali neće u njoj raditi. Kada dođete tamo vidite hoće li vas liječiti liječnik ili političar. Neka se vidi sada tko ima savjesti za podršku Renati Peroš, rekao je Pupić, a vladajuća većina pokazala da s tim nemaju posebnih problema i potvrdila istu za v.d. ravnateljicu.