Županijska skupština izražava zahvalnost Luki Modriću za izniman doprinos u promicanju Zadarske županije kroz vrhunska sportska dostignuća. Kao znak zahvalnosti bit će mu uručena povelja zahvalnosti.

Iza ove formulacije stoji prijedlog vijećnika Županijske skupštine Drage Čuline, koji je na Dnevni red pogurao točku o zahvalnosti našem reprezentativcu, najboljem nogometašu svijeta. „On je čovjek koji za promidžbu Hrvatske može stati uz bok Franji Tuđmanu", rekao je Željko Šoša iz kluba HDZ-a, dok ga je Čulina usporedio s još jednim genijem, Nikolom Teslom.

Bilo je i disonantnih tonova - Marko Pupić Bakrač iz Akcije mladih rekao je da je neprimjereno davati zahvalnicu čovjeku koji je pravomoćno osuđen za poreznu prijevaru.

- Nitko ne spori da je Luka Modrić veliki nogometaš, najveći zadarski sportaš svih vremena. Ali on je u Španjolskoj priznao poreznu prijevaru, u Hrvatskoj se vodi postupak za krivokletstvo zbog svjedočenja u korist Zdravka Mamića, koji je krivotvorio SMS-ove kako bi napao državnog odvjetnika. Ovo se ne bi moglo dogoditi u normalnim državama poput Njemačke, ali kod nas je moguće da osuđeni nasilnik i dalje bude vršitelj dužnosti. Zato nam se 400 tisuća ljudi odselilo iz Hrvatske. Ne želim biti populist poput drugih, ne držim ruku na srcu pa kradem nakon toga kao neki drugi, rekao je Pupić-Bakrač.

- Osporavate najvećeg čovjeka svijeta, koji je zaludio svojom čarolijom djecu u cijelom svijetu, nema kutka u kojem se ne zna tko je Luka Modrić i odakle dolazi. Porezni spor je stvar odvjetnika, koji se nagodio kako bi platio manje poreza, a on svoj novac nije zaradio utajom nego radom. On je primjer fair play igrača, obiteljski je čovjek bez afera, odgovorio mu jer Čulina.

Prijedlogu se priklonio i župan Božidar Longin, koji je Luki već čestitao osobno, kao i njegovom ocu, te putem medija.