U Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru jučer je provedena dokazna radnja prvog ispitivanja 38-godišnjeg Zagrepčanina zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama. 

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 22. rujna oko 18,20 sati na odmorištu Nadin-Sjever na autocesti A1; protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga; radi daljnje prodaje, u osobnom automobilu držao u dvije velike torbe, od kojih jedna bila na zadnjem sjedištu, a druga u prtljažniku automobila, ukupno 52 kilograma i 518 grama opojne droge marihuane, koja se nalazi na Popisu opojnih droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti opojna droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu opojnih droga. Osnovano se sumnja da je imao i četiri tisuće kuna koje potječu od prodaje droge, stoji u izvještaju objavljenom nakon ispitivanja na stranicama DORH-a. 

Podsjetimo, riječ je o količinski najvećoj zapljeni droge u povijesti PU zadarske. Zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela sudac istrage Županijskog suda u Zadru na zahtjev odvjetništva odredio je protiv 38-godišnjaka istražni zatvor u trajanju od 30 dana.