ZADAR- Zadarska bolnica i Liga za borbu protiv raka dobili su danas od Erste&Steiermärkische Bank (Erste banka) 200 tisuća kuna, što je najveća donacija jedne banke.
Sa 100 tisuća kuna nabavit će se gastroskop za dijagnostiku i terapiju bolesti probavnog trakta za Endoskopski laboratorij.
Donacijom  ode 100 000 kuna Ligi protiv raka Zadar, Erste banka se pridružila akciji prikuplja novca za kupnju linearnog akceleratora, aparata za zračenje onkoloških pacijenata Zadarske županije. Do sada je prikupljeno 1.156.109,00 kuna. -Uz milijun kuna koliko vrijedi stan kojeg smo dobili od obitelji akademika Šveleca, mi smo za dvije godine prikupili dva milijuna kuna, kazao je gradonačelnik Branko Dukić, predsjednik Lige za bobu protiv raka.

On je zahvalio donatorima kao i župan Božidar Longin te ravnatelj bolnice dr. Željko Čulina.

„Ulaganje u visokokvalitetnu zdravstvenu skrb jedan je od temelja na kojem se gradi prosperitet društva. Stoga mi je veliko zadovoljstvo što današnjom donacijom zadarskoj Općoj bolnici i Ligi protiv raka možemo doprinijeti unapređenju zdravstvene skrbi na području Grada Zadra i cijele Županije. Oba projekta neophodna su za podizanje kvalitete života lokalnog stanovništva, stoga sam ponosan da u njima kao banka sudjelujemo", kaže Christoph Schoefboeck, predsjednik Uprave Erste banke. On je najavio pomoć zadarskoj bolnici i drugim kanalima te je rekao kako je za ovu donaciju imao i osobni obiteljski motiv. Iako je ovo najveća donacija Erste banke, ona je i do sada davala financijske pomoći toj ustanovi. Nastojimo biti partneri u zajednici i time dati  pravu vrijednost novcu kojeg nam klijenti povjeravaju,  kazao je Šime Kevrić, direktor regionalnog centra banke.

Zadarska bolnica nedavno je prebacila račun kod Erste banke gdje je otvoren i novi podračun Lige protiv raka.