Čak 16 godina od dobivanja prostora od tadašnjeg DUDI-ja, PU zadarska dobila je novac za uređivanje dijela vojarne Stjepana Radića u koju će se preseliti I Policijska postaja. 

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potpisao je danas s gradonačelnikom Brankom Dukićem i županom Božidarom Longinom "Sporazum o sufinanciranju uređivanja poslovnog prostora u Zadru". Vrijednost radova je 6 milijuna kuna, od čega će Županija sudjelovati s 600 tisuća, a Grad s milijun kuna. 

- U posljednjih godinu dana intenzivno radimo na obnovi prostora Policijskih uprava. Na tome se dugo nije dovoljno radilo, poručio je ministar Božinović dodajući kako su povoljniji uvjeti za rad policijskih službenici na korist svima. 

- Premještanjem iz stare jezgre efikasnost policije bit će još bolja. I mi u Županiji radimo na selidbi s Poluotoka u vojarnu. Time bi dobili zaokruženu priču s institucijama na jednom mjestu koje bi tada bile i dostupnije građanima, nadovezao se Longin, dok je Dukić istaknuo važnost sinergije u osiguranju sigurnosti značajne za zadarski turizam. 

Nakon potpisivanja sporazuma, PU zadarska kreće u provedbu javne nabave za izvođača radove na uređenju novih prostorija. Prostor I Policijske postaje, koji je u vlasništvu Ministarstva pravosuđa, nakon selidbe koristit će Županijski sud.