PU zadarska zaplijenila je najveću količinu droge u povijesti svog rada. Otkrio je to jutros načelnik Anton Dražina tijekom posjeta ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića. 

U subotu u večernjim satima na A-1 kod odmorišta Nadin u smjeru Zagreba zamijećeno je osobno vozilo zagrebačkih registracijskih oznaka za koje je provjerom utvrđeno da je u vlasništvu 23-godišnjeg Zagrepčanina koji je do sada prijavljivan za više kaznenih djela među kojima i za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama. Vozilo je zaustavljeno, te se prilikom utvrđivanja identiteta 38-godišnjeg vozača sa zagrebačkog područja, iz vozila osjetio intenzivan miris kanabisa, a na zadnjem sjedištu uočena je velika torba popucalih šavova kroz koje su se nazirali oblijepljeni paketi sa sadržajem marihuane. 

38-godišnjak je uhićen, a vozilo je vučnom službom premješteno u krug PU zadarske gdje je jučer po nalogu Suca istrage Županijskog suda u Zadru izvršena pretraga. U dvije torbe pronađeno je 47 paketa s ukupno 52 i pol kilograma droge marihuana. Od 38-godišnjaka je oduzeto i 4 000 kuna, a on je sinoć priveden pritvorskom nadzorniku. 

- Ovo je povijesno rekordna zapljena marihuane na području PU zadarske, a po utvrđenim činjenicama dio je bio namijenjen i zadarskom narko tržištu. Vrijednost droge na uličnom tržištu iznosi više od 3 i pol milijuna kuna, a prijavljeni je u uskoj vezi s kriminalnim svijetom s područja Zadarske županije, istaknuo je šef krim policije Bore Mršić.