ZADAR - "Pucanj" u  bivšeg načelnika općine Srečka Ruševa (zbog ilegalne gradnje), prema anonimnoj prijavi, ima daleko veću metu - problem dilanja drogom u Preku (navodi su konkretni i mogu jedino biti predmet policijske istrage a ne javne objave).

Aktualni načelnik općine Jure Brižić potvrdio nam je informaciju kako je o tome prije koju nedjelju župnik (kojeg smo bezuspješno pokušavali dobiti na telefonski broj župnog ureda u Preku) u propovijedi na misi upozorio na problem droge koji je sve „veći kod omladine u Preku." - Nije on konkretizirao gdje se droga prodaje niti on to zna, to je stvar policije, kazao nam je načelnik Preka.
Što je općinska vlast poduzela, jesu li oni tu pošast prijavili u PU zadarskoj, pitali smo Brižića. Mi smo razgovrali s našim kontakt- policajcem preko kojeg smo tražili da se o tome povede računa, kazao nam je načelnik Preka.

U PU zadarskoj također smo pitali jesu li oni dobili istu anonimnu prijavu u kojoj se navodi konkretno mjesto u Preku u kojem se dila droga, nisu nam htjeli dati nikakvu povratnu informaciju.