ZADAR- Direktor Tržnice Zadar Tomislav Letinić i službeno je najavio kako će od iduće godine mijenjati model najma štandova na gradskoj tržnici.

Nakon što sadašnjim zakupcima istekne ugovor, oni će se za bolje prodajno mjesto, natjecati putem licitacija tko da više ili javnog natječaja, najavio je direktor Tržnice u kojoj prvo moraju izraditi Pravilnik o tome.

Direktor Letinić  je svjestan da već sada postoji otpor dugogodišnjih zakupaca štandova. Oni bi trebali imati prednost.  Namjera novog modela zakupa je i da u bolji položaj stavi proizvođača, odnosno OPG-ovce u odnosu na trgovce. Dok su trgovci plaćali zakup 800 do 900 kuna  mjesečeno, OPG-ovci su imali mječnu rezervaciju od 400 kuna plus svaki dan kada bi došli, dodatno bi plaćali 50 kuna.

Na središnjem dijelu pijace napravljen je razmještaj štandova s tzv. šetnicom zbog čega je prvi red postao itekako atraktivan. Novi način zauzimanja prodajnih mjesta zato nije svima dobra vijest jer strahuju da ne bi bilo licitacije "ispod banka".