U sklopu globalne kampanje World Cleanup Day koja se diljem svijeta održava, udruga Volim Vlašići odradila je akciju čišćenja plaže u Vlašićima na otoku Pagu.


"U akciji je sudjelovalo 5 članova/volontera udruge koji su u vremenu od 9-12 sati sakupili plastične predmete i zaostale rekvizite: suncobrane, ležaljke, luftmadrace, boce, limenke, spužve, zaostali ribolovni alat, kućni otpad i sl. koje su nakon turističke sezone neodgovorni pojedinci ostavili na rivi i plaži. Iako se plaža čistila 3 mjeseca svakodnevno te unatoč postavljenim koševima i natpisu "Zabranjeno odlaganje otpada", uspjeli smo sakupiti preko 15 vreća raznog opada. Zahvaljujemo svima koji su se odazvali na akciju kako bi doprinijeli čišćem i urednijem mjestu Vlašići. Izuzetno smo ponosni što smo bili dijelom ove akcije uz milijune volontera u 150 različitih zemalja, ujedinjeni da očiste svijet u jednom danu" izjavila je Ana Žunić, predsjednica udruge Volim Vlašići.

Cilj rujanske akcije je okupiti 5% ukupnog stanovništva Republike Hrvatske, očistiti cijelu zemlju od otpada u samo jednom danu i promijeniti sliku Hrvatske te tako utjecati na podizanje svijesti građana o problemu neodgovornog odnosa prema otpadu.


Jedan dan. Jedan planet. Jedan cilj...Jer Planet B ne postoji... kada ćemo to konačno shvatiti?

Zelena čistka - World Cleanup Day. u Ninu je okupio 140 volontera iz redova vrtića, osnovnoškolskog uzrasta i odraslih. Sveukupno je prikupljeno 1,2 tona odbačenog otpada što je sjajno jer sada okoliš blista u punom sjaju.