Od planiranih 15 790000 kuna za gradnju nerazvrstnih cesta u Odjelu za graditeljstvo, rebalansom proračuna su taj iznos smanjlii za nešto više od milijun kuna.

To znači da se do kraja ove godine neće ostvariti neki projekti cestovne infrastrukture.
Za nastavak ceste Nenada Mataka, umjesto planiranih 300 tisuća kuna, ove godine -potrošit će se 50.000 kuna.

U planirani odvojak ceste Mile Gojsalić, vrijednosti pola milijuna kuna, do kraja ove godine uložit će se 150.000 kuna. Ista je vrijednost novog odvojka ceste Franje Fanceva, ali će se 450.000 kuna prenijeti u iduću godinu. Kao i iznos od 350 tisuća kuna za križanje Puta Bokanjca i Ulice don Bože Milanovića.

Ove godine neće biti niti najavljene sanacije Trpimirove obale za pola milijuna kuna. U Odjelu za graditeljstvo prebacili su milijun kuna za arheološka istraživanja na platou iza TIC-a. Iako je izvođač izabran još u ožujku, radovi još nisu počeli. Na arheologiju dijala gradske tržnice do kraja godine utrošit će se 700 tisuća kuna.

Najveći izvor prihoda Odjelu za graditeljstvo i prostorno uređenje je komunalni doprinos kojeg bi ove godine bilo 23 milijuna kuna. Taj iznos ujedno je pokazatelj graditeljske aktivnosti na području Grada Zadra.