ZADAR- Gradu Zadru dobre ide i u budućnosti će biti još bolje, kazao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković nakon što ga je gradonačelnik Branko Dukić izvijestio o svim projektima razvoja.

Sam Dukić je rekao kako će se u Zadru u iduće četiri godine uložiti milijardu kuna. - Imate samo 450 milijuna kuna za aglomeraciju Zadar - Petrčane. Imate polako a ja se nadam da će se ostvariti gradnja Centra za zbrinjavanje otpada Biljane Donje i sanacija deponije Diklo, imate gradnju škole, inkubatora za poduzetnike. Pokušat ćemo kroz ove dvije godine uči u zonu Crno da je aktivirano, naveo je zadarski gradonačelnik.

Predsjednik Sabora povalio je Zadar kao grad koji se brine o mladima, o studentima o kulturnoj baštini. Ulaže se u EU projekte i ima jako dobru strategiju razvoja. Jandroković je spomenuo potrebu gradnje trafostanice nakon što se oživi poslovna zona Crno i profunkcionira luka Gaženica. Bit će potrebno pojačati opskrbu električnom energijom. Bila bi to investicija od 100 milijuna kuna koju treba požuriti u suradnji s HEP-om, kazao je predsjednika Sabora na novinarsku znatiželju.
Nakon susreta HDZ-ovih političara na Pozdravu suncu, Jandroković je u pratnji župana Božidara Longina te zastupnika Davora Lončara obišao Gaženicu i upoznao se sa strateškim razvojem lučkog područja, terminalom i koncesijom koja je dodijeljena turskoj tvrtki na 20 godina.

- Riječ je o razvojnom projektu koji osigurava nove investicije, osigurava prodaju hrvatske robe na velikim brodovima, otvaranje novih radnih mjesta. Za Zadar i Zadarsku županiju znači i izvanrednu prometnu povezanost. Dakle, benefiti su ogromni i za Zadar i za cijelu državu. To je jedan od boljih projekata, ustvrdio je predsjednik  Sabora.