Upravni odbor Udruge logoraša iz Dalmacije u talijanskim fašističkim koncentracijskim logorima u subotu priređuje  75. obljetnicu oslobođenja konc-logora Molat.

U Molatu na istoimenom otoku obilježit će se 75. obljetnica oslobađanja i raspuštanja talijanskog fašističkoga logora koji je u tom mjestu bio utemeljen u lipnju 1942., a oslobođen početkom rujna 1943. godine.

Udruga logoraša iz Dalmacije u talijanskim fašističkim koncentracijskim logorima pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH-e Kolinde Grabar-Kitarović, te u suradnji s Gradom Zadrom, na taj događaj poziva preživjele logoraše, članove njihovih obitelji i ostale građane iz Zadra, Zadarske županije i Dalmacije.

Prijevoz na Molat bit će besplatan, a trajekt Sv. Juraj isplovit će iz zadarske luke Gaženice u 9.30 sati. Po dolasku na Molat počet će prigodan program u čijem će početnom dijelu govoriti Boris Baraba, predsjednik udruge. Očekuju se i prigodne riječi predstavnika Grada Zadra te drugih uzvanika i gostiju.

  Za sve koji žele ići, polazak je iz trajektne luke Gaženica u 9:30 sati. Prijevoz  trajektom sv. Juraj u oba smjera je besplatan. Za sve će biti priređena i okrijepa a povratak u Zadar bit će s otoka u 16 sati.