Zadarskim spašavateljima su zaredale ovih dana neuobičajene akcije. Nakon ljubitelja zvijezda danas smo spasili jedno prase. "Ustvari da budemo jasniji, pomogli smo stanovnicima Velebita starije životne dobi da ne izgube vrijedno prase koje će im dobro doći u zimskim mjesecima", javili su iz HGSS-a.

- U 13 sati stiže nam dojava iz centra 112 da se na području Ćelavca, predio Duboke Jasle, nalazi prasac težine 110 kg koji je pobjegao iz tora koji se nalazi pored kućice. U tom dijelu pastiri čuvaju krave, ovce, koze i ostale domaće životinje. Pošto je prasac pobjegao 800 metara u brdo na nepristupačan teren obitelj Modrić zatražila je pomoć HGSS-a. Odmah po dojavi trojica spašavatelja odlaze na teren i sa improviziranim nosilima transportiraju iscrpljenog i ozlijeđenog prasca do kuće obitelji Modrić. Akcija je uspješno završena u 19:30.

Druga akcija bila je sinoć oko 20:45 sati, kada je zaprimljena dojava da su tri osobe (državljani Belgije) planinareći iznad predjela „Ovčji kuk" skrenule s označene staze te zbog slabe vidljivosti ne mogu ponovo pronaći put. Osobe su oko ponoći spuštene u podnožje. U akciji su sudjelovala dva člana HGSS-a iz Stanice Zadar i Split. Nije bilo ozlijeđenih osoba.