Popularnu Vipnetovu Smarticu, aplikaciju za mobilne uređaje, za jednostavniji i brži način kupnje karata za javni prijevoz putnici mogu koristiti u gradskoj zoni grada Zadra. Smartica je već prisutna u Osijeku i Rijeci, a Vipnet ovime nastavlja s projektom širenja pametnih rješenja u gradovima diljem Hrvatske.


Aplikacija Smartica koristi se za kupnju, aktivaciju i validaciju digitalnih prijevoznih karata. U suradnji s Liburnijom Zadar omogućeno je njezino korištenje za jednostavniju kupnju karata za usluge gradskog prijevoza. Prilikom kupnje digitalne karte unutar aplikacije korisnik SMS porukom dobiva potvrdu o plaćanju sa svim podacima o naplaćenom iznosu, a karta ostaje pohranjena u aplikaciji te je po ulasku u vozilo korisnik aktivira na za to označenim validatorima. Sve kupljene, kao i aktivirane karte dostupne su korisniku unutar aplikacije u bilo kojem trenutku. Korisnicima s ugovornom obvezom kupljeni sadržaj bit će naplaćen na mjesečnom računu, a za korisnike na bonove iznos za kupovinu bit će oduzet odmah s računa. Smartica u Zadru će za početak omogućiti kupnju karte za jedno putovanje u iznosu od 10 kuna i trajanju do 50 minuta, a u planu je nadogradnja s novim funkcionalnostima i načinima plaćanja.


Nakon Osijeka i Rijeke, Zadar je već treći grad u kojem je moguće koristiti Smarticu za kupnju karata za javni prijevoz, a njezin dolazak uskoro se može očekivati i u drugim gradovima Hrvatske.

„Smartica je nov, atraktivan i jednostavan način korištenja javnog gradskog prometa, u što se sada mogu uvjeriti i građani Zadra. Uz širenje područja na kojima je moguće koristiti aplikaciju, u Vipnetu radimo i na proširenju brojnih drugih digitalnih usluga te razvijamo sasvim nove funkcionalnosti aplikacije. Kontinuirano ulažemo u razvoj pametnih gradova i implementaciju pametnih rješenja poput Smartice, a sve kako bi svakodnevica naših sugrađana diljem Hrvatske bila što jednostavnija i bezbrižnija", poručio je Alen Gojčeta, direktor ICT-a u Vipnetu.

Aplikacija je dostupna za besplatno preuzimanje u Apple Store i Google Play trgovinama, a mogu je koristiti korisnici svih mobilnih operatera.

Više o rješenju: www.smartica.hr