Na izbor novog direktora Turističke zajednice Grada Zadra Marija Paleke na svom se Facebook profilu osvrnuo i jedan od članova Vijeća, Tomislav Fain. 

Najviše pozicioniran Zadranin u hrvatskom turizmu ranije je izjavio kako očekuje direktora iz turističke branše, što se ipak nije dogodilo jer je novi čelnik čovjek zadarskog turizma diplomirani kineziolog, javnosti nepoznat po turističkog djelovanju. Fainov glas išao je Hrvoju Aniću, dugogodišnjem direktoru hotela Pinija i članu Turističkog vijeća, koji s tri glasa nije uspio pobijediti gradonačelnikovog prijatelja iz kvarta. 

- Evo jedan osvrt za moje kolege/ice iz struke, a posebno one iz Zadra. Kao što ste vidjeli za novog direktora TZ je izabran gosp. Paleka, nažalost ni ovog puta struka nije uspjela. Moj glas je išao mom kolegi, vrhunskom čovjeku i vrhunskom stručnjaku Hrvoje Anić. Dragi Hrvoje, ponosan sam na tebe, tvoja prezentacija i odgovori na pitanja su mi otklonili svaku sumnju kod glasanja. Mario Božulić znao sam da ćeš postupiti ispravno... Citirat ću Ernesta Hemingwaya: The world is a fine place and worth the fight for (Svijet je lijepo mjesto i vrijedno borbe)... tako ću se i ja nastavit boriti za dobrobit našeg grada. A za one druge (prepoznat će se) jedan citat iz Alen Forda: Bolje izdati knjigu nego prijatelja, poručio je Fain kojem se Anić na potpori zahvalio riječima: "Tome, hvala na vjeri u mene i što si bio uz mene do kraja. Pokazao si nevjerojatnu hrabrost! Daj Bože više takvih ljudi koji su spremni na žrtvu pod svaku cijenu. Respect."

Znakovito, upravo je riječ hrabrost koristio i novi direktor u izjavi za Zadarski list. 

- Što se tiče ostalih kandidata, čestitam im što su vrlo hrabro pristupili ovom natječaju te uvažavam njihovu odvažnost u kandidaturi, poručio je Paleka koji se od same objave natječaja, nakon ostavke Ante Radosa, spominjao kao najizgledniji kandidat za njegovog nasljednika. Stoga, odluka Vijeća, kojim je iznimno presjedavao Branko Dukić, nikog nije iznenadila.

Gospodin Paleka je prilikom predstavljanja Programa rada za jednogodišnje razdoblje iznio vlastiti stav i mišljenje te nove ideje, koje bi mogle pridonijeti kvalitetnijem radu turističke zajednice i unapređenju razvoja turizma, priopćeno je iz Turističke zajednice Grada Zadra. 

Fain u telefonskom razgovoru nije htio komentirati prezentaciju Paleke, dok su nam na naš upit iz TZ-a prenijeli poruku novog direktora kako će svoj program rada uskoro, kroz dan-dva, predstaviti javnosti.

Paleka to već radi u pojedinačnim razgovorima za medije. Tako je za Radio Zadar na konstataciju da ne dolazi iz struke rekao:

Prije svega, ja bi postavio pitanje što je to zapravo struka u turizmu. Mislim da tu možemo govoriti o širokom pojmu, to bi trebalo prvo definirati, odnosno oni koji se bave turizmom dobro znaju da niz aspekata čini turizam kao takav. A što se tiče prijateljstva s gos. Dukićem mislim da to nema nikakve veze s mojim odabirom, i smatram kako su svi kandidati imali jednaku šansu kao i ja, što je na kraju pokazalo i glasovanje, izjavio je novi direktor TZ Grada čiji je izbor u Zadru izazvao do sad neviđenu reakciju javnosti.