ZADAR- Mario Paleka, diplomirani kineziolog, novi je direktor ureda Turističke zajednice Grada Zadra. Očekivani je to ishod današnjeg zasjedanja Turističkog vijeća kojim je prvi put, iznimno predsjedavao gradonačelnik Branko Dukić. On je, doznajemo, ostalim članovima Vijeća, izjavio kako osobno preuzima odgovornost za izbor novog čelnog čovjeka TZ Grada Zadra.

Tajnim glasanjem Paleka je dobio 5 glasova, tri je dobio Hrvoje Anić, dok je jedan glas bio za Ivu Bencun. O izboru novog direktora ureda TZ Grada odlučivali su uz Dukića: Mladenka Štura, Jasna Čurković, Hrvoje Anić, Mario Božulić, Tomislav Fain, Slobodan Erslan, Dubravko Milin i Renato Švorinić.

Od 9 sati trajalo je predstavljanje kandidata, a njih je bilo sedmero od 10 prijavljenih na natječaj objavljen nakon odstupanja Ante Radosa koji je na mjesto direktora izabran u travnju 2016. godine.

Tadašnja sjednica održana je u hotelu Bastion a današnja u uredu Turističko informativnog centra - TIC-a u čijem je dovršetku i otvorenju sudjelovao bivši direktor TZ Grada. Rados se sada može u potpunosti povući iz ureda TZ iz kojeg je ubrzo stiglo i službeno priopćenje o izboru direktora na povijesni dan za Zadar. Naime, prije godinu dana u Zadru se dogodila poplava, a danas je sunčan i vruć ljetni dan za budućnost zadarskog turizma.

Na odluku o izboru direktora formalno je 8 dana rok za ulaganje žalbe, prije nego Dukić potpiše ugovor s Palekom o zasnivanju radnog odnosa, što bi mu trebao bito rođendanski dar.

U 13,24 sati iz Turističke zajednice Grada Zadra stiglo je priopćenje za medije koje prenosimo u cijelosti:

Na današnjoj 8. sjednici Turističkog vijeća TZ grada Zadra, temeljem odredbi članka 17. Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma članka 22. i 39. Statuta Turističke zajednice grada Zadra te članka 4. Poslovnika o radu Turističkog vijeća Turističke zajednice grada Zadra, održanoj dana 11. rujna 2018. godine, Turističko vijeće Turističke zajednice grada Zadra donijelo je odluku o imenovanju gospodina Mario Paleka za novog direktora Turističke zajednice grada Zadra, ispunjavajući sve uvjete propisane Zakonom o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma i Pravilnikom o posebnim uvjetima koje moraju ispunjavati zaposleni u Turističkom uredu Turističke zajednice općine, grada, županije i Glavnom uredu Hrvatske turističke zajednice.

Na 8. sjednici Turističke zajednice grada Zadra provedeno je tajno glasovanje te je većinom glasova gospodin Mario Paleka izabran za direktora Ureda Turističke zajednice grada Zadra.

Gospodin Mario Paleka rođen je 10. rujna 1974. godine u Zadru, po struci je diplomirani kineziolog. Gospodin Paleka je prilikom predstavljanja Programa rada za jednogodišnje razdoblje iznio vlastiti stav i mišljenje te nove ideje, koje bi mogle pridonijeti kvalitetnijem radu turističke zajednice i unapređenju razvoja turizma.