Točno tjedan dana prije velikog otvaranja na Višnjiku su susret polufinala Davis cupa između Hrvatske i SAD-a predstavili predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić, župan Božidar Longin i gradonačelnik Zadra Branko Dukić. Prvi susret počinje sljedećeg petka već u 11 sati, sudeći po odazivu publike i prodanim ulaznicama, montažne tribine na Višnjiku bit će ispunjene do posljednjeg mjesta.

- Činjenica da u grad dolaze ovako dvije velike reprezentacije govori o tome da Zadar živi za sport. Već treći put domaćini smo Davis cupa, zahvaljujući HTS-u i pomoći Grada - prvi put na otvorenom. Najbitnije je da teren ostaje Gradu i SC Višnjik, a dodatnim ulaganjem u još šest terena želimo ostati središte HTS-a, rekao je gradonačelnik Zadra Branko Dukić. Izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je isplaćena posljednja rata za gradnju kompleksa na Višnjiku, koji sada samo može rasti.

Predsjednica HTS-a izrazila je nadu da će hrvatski tenisači, koji protiv Amerikanaca u Davis cupu imaju nevjerojatan skor od 4:0, ostvariti i petu pobjedu, koja će ih odvesti u finale protiv Španjolske ili Francuske.

- Ova generacija svojim radom i talentom zaslužuje osvajanje titule. Bit će to pravi spektakl, pred 8.000 gledatelja, kojim ćemo promovirati Zadar i Zadarsku županiju kao sportsku zemlju, rekla je Babić.

Župan Longin podsjetio je na početak projekta, kada ga je predsjednica saveza pitala je li Zadar spreman ugostiti takav događaj.

- Naravno da sam potvrdio da hoćemo, jer se Zadar i do sada iskazao u organizaciji različitih sportskih priredbi. Ova će biti jedna od najvećih, ako ne i najveća otkada postoji županija. Čuo sam da je ovo trenutačno vjerojatno najveći teniski teren u Hrvatskoj, a sigurno i najljepši. Optimist sam i očekujem plasman u finale, rekao je župan Longin.

S obzirom na upozorenje koje smo dobili iz udruga za invalide pitali smo hoće li invalidima biti omogućen dolazak na susret. Evo što je predsjednica odgovorila:

- Imali smo problema s obzirom na to da je teren montažni. S gospodinom zaduženim za invalide uspjeli smo dogovoriti način na koji će oni nazočiti susretima. Neće moći ući s kolicima lai ćemo naći rješenje kako to riješiti.