ZADAR- Povodom rebalansa financija socijalnog programa, vijećnica Akcije mladih Marjana Botić kazala je na Gradskom vijeću kako za pročelnika Josu Nekića nema inicijative, a za pročelnika Maria Pešuta nema riječi.

-  Mi ovdje u Zadru imamo valjda jedinstvenu situaciju na svijetu, da je pročelnik za financije socijalno i društveno osjetljiviji nego vi koji ste godinama pročelnik Odjela za socijalnu skrb. Pročelnik Mijolović, koji po prirodi svog posla mora rezati, pokazao je da ima više razumijevanja za građane pod ovrhom kojima će Grad otpisati dug, nego li vi koji ste trebali osigurati dodatni novac za socijalne slučajeve. Jedan od generala grabežljivog rata, kako ga je zovem, preuzeo je trgovinu našeg drva kojeg izvozi za Italiju. Mi moramo plaćati 600 kuna po metru. Zašto se pročelnik Pešut nije potrudio i nije tražio novac za kupnju drva socijalnim slučajevima.

Ta njezina izjava izazvala je tektonski poremećaj za govornicom za kojom su se redali advokati Pešuta: od vijećnika Ante Kolege koji je rako da pročelnik očito dobro planira do novog Mate Marića koji je Crvenim kućama anketirao građane koji su o Pešutu rekli sve najbolje.

U obranu pročelnika Pešuta uključio se i HDZ-ov vijećnik s podužim stažem Rade Šimičević. 

- Vjerujte mi da je možda jedna od najtežih uloga u ovoj gradskoj upravi upravo Odjel za socijalnu skrb. Moguće je da pročelnik može više i bolje, ali da kažemo da je socijalno neosjetljiv mislim da je to ipak teška kvalifikacija, kazao je Šimičević.