Sjednicu Gradskog vijeća na izmaku turističke sezone obilježile su kritike na rad Turističkog vijeća Turističke zajednice Grada Zadra koje je usred sezone prihvatilo ostavku direktora Ante Radosa i raspisalo novi natječaj. 

Najoriginalniji istup bio je od strane MOST-ovog vijećnika Mladena Malte koji je uz papirnati brod slikovito opisao situaciju u turističkom vodstvu grada.

- Kud plovi ovaj brod? Kormilo ste predali kapetanu Draženu Grguroviću, a brod tone, a s njim i zadarski turizam. Što namjeravate poduzeti za sigurnije vode - hoćete li mijenjati članove Vijeća ili ćete čekati havariju?, pitao je Malta gradonačelnika Branka Dukića nakon čega je pustio pjesmu Radojke Šverko objašnjavajući "kako će se Grguroviću kao velikom i poznatom glazbeniku to svidjeti".

- Turizam ide naprijed, imamo 3 % više dolazaka i 1% više noćenja. Vi uvijek želite smijeniti čelnog čovjeka, tako i jadan Ante Rados vjerojatno nije mogao više izdržati vaš pritisak. Grgurović je pak potrošio godine u turizmu samo zbog toga što želi da napreduje. Jadan Grgurović već 10 godina besplatno svira i ne bi to radio da ne voli. Kad izabere novog direktor sigurno ćete i njega htjeti smijeniti, odgovorio je Dukić. 

Vijećnica Akcije mladih Marjana Botić poručila kako je od brojki važnije kako ih grad podnosi.

- Komunalna infrastruktura je u raspadu, Diklo smrdi, a dok prolaziš Kalelargom "nauljiš" se od isparavanja ulja iz fast food objekata. Vijeće, koje je izabralo osobu koja je napustila brod koji tone, bi se trebalo raspustiti. Turizam je u Zadru postao stihija, poručila je Botić pitajući gradske čelnike kako su mogli dopustili da se turizam u Zadru svede na pečenjare?

Dukić je odgovorio da su neugodni mirisi iz ugostiteljskih objekta u nadležnosti inspekcija. 

- Ne znam kako se daju ti uvjeti. Nije na meni da budem policajac, inspekcije moraju raditi svoj posao, poručio je Dukić, a nadovezao se pročelnik za gospodarenje gradskom imovinom Tomislav Korona napominjući da je 90% poslovnih prostora na Poluotoku u privatnom vlasništvu.

Turizam se u Zadru događa, nije rezultat osmišljene strategije, upozorio je SDP-ov vijećnik Erol Gaši, dok je njegova stranačka kolegica Irena Dragić dodala kako ta ista strategija samo skuplja prašinu. 

- Hoće li novi direktor biti vaš prijatelj Mario Paleka, koji je već sjeo u važne odbore gradskih tvrtki?, bila je izravna Dragić. On je moj prijatelj i zadovoljava sve uvjete, ali neću samo ja odlučivati, već Turističko vijeće koje ne čine samo predstavnici Grada, odgovorio je Dukić koji je formalno, po funkciji gradonačelnika, predsjednik Turističke zajednice, ali je punomoć za obavljanje te dužnost dao Draženu Grguroviću. Novi kapetan broda zadarskog turizma održat će se 11. rujna, simbolično upravo na dan velike poplave u Zadru.