ZADAR - U gradskoj upravi, prema dobro upućenim izvorima, ponovit će se već viđeni scenarij izbora pročelnika nakon što je jedan od najdugovječnijih ode u mirovinu. Radi se o mjestu pročelnika za kulturu i sport Radovana Dunatova. 

I kao što je Robertino Dujela preko mjesta zamjenika vrlo brzo naslijedio Juru Zekanovića koji je godinama krojio komunalnu politiku Grada Zadra, tako bi to moglo biti i s Dinom Bušić. Ravnateljica Koncertnog ureda Zadar i jedna od kandidatkinja na listi HDZ-ove koalicije za županijsku skupštinu, kako stvari stoje,  bit će čelna osoba zadarske kulture. Ali sve po formalnom protokolu. Prvo je Grad Zadar raspisao natječaj za mjesto zamjenika pročelnika.  

Prema informaciji koju smo dobili iz gradske uprave na javni natječaj za prijam u službu do roka za prijavu, 3. rujna, stigle su 4 molbe. Dunatov krajem godine odlazi u mirovinu, do tada će uz jednu pomoćnicu te još petero zaposlenih u Odjelu dobiti i zamjenicu. A onda će biti objavljen natječaj za pročelničko mjesto.

Da je objava natječaja uhodavanje za novog pročelnika potvrdio je i sam gradonačelnik Branko Dukić na upit SDP-ove vijećnice Danijele Vukoše.

- Želimo zamjenika koji će se uvesti u taj posao da se nastavi sve ono što je Dunatov radio nakon što ode u mirovinu, rekao je Dukić.

U krugovima vladajućih, svi se slažu da taj odjel za kulturu, sport i tehničku kulturu treba voditi netko iz kulture. Donedavno je to mogla biti i osoba iz sporta jer je potencijalni kandidat za mjesto Dunatova bio Mario Paleka. 

Na pitanje tko će voditi Koncertni ured Zadra koji je u vrijeme gradonačelnika Zvonimira Vrančića osnivan upravo radi muzikologinje Dine Bušić, nismo dobili odgovor.