Početkom ovog tjedna završen je inspekcijski nadzor u šumi Musapstan slijedom prijave mladog Zadranina koji je tamo zatekao 20-ak pit bullova vezanih lancima. 

Na portalu Oslobođenje životinja opisao je slučaj: 

- Odmah kod te šume su dva nekakva ograđena mjesta s otprilike 20-ak pit bullova na lancima i u katastrofalnim uvjetima. Prijatelj s kojim sam bio gore je imao prije pit bulla i poznaje tu vrstu psa. Vjerojatno jedan od tamošnjih čuvara nam je prišao pa smo ga pitali što se dešava, da nam sve to izgleda užasno te ga pitali zašto su psi zarobljeni tu? Čovjek nam je rekao da je psima dobro, da nisu sami te da su to psi koje se iznajmljuju za lov. Prijatelj ga je pitao jesu li možda za borbe pasa ili slično, a on je rekao - ne. Kasnije smo čuli od Zadrana da ima borbi pit bullova na ovom području i vjerojatno jesu tamo upravo zbog toga. Nemoguće je da to nitko ne zna jer je stvarno na vidljivom mjestu i stalno psi jadni laju, ali vjerojatno gradske vlasti i moćnici imaju prste u tome pa nikom ništa. Znam da su tamo zarobljeni u lošim uvjetima i da svi sve znaju. Ako budem išao tamo opet snimati još se možda dovodim i u opasnost. 

Veterinari su na mjesto događaja izašli u utorak, 28. kolovoza. Zatekli su ukupno 28 pasa, većinom pasmine pit bull, u vlasništvu 50-godišnjaka. 

- U inspekcijskom nadzoru u šumi Musapstan u mjestu Crnom kod Zadra utvrđeno je da se ne radi o psima koji služe za borbe, kao što je bilo navedeno u prijavi. Međutim, utvrđeno je da se radi o opasnim psima koji nisu označeni niti cijepljeni. Zbog kršenja odredbi Zakona o zaštiti životinja i Zakona o veterinarstvu posjedniku životinja izdano je rješenje za otklanjanje nesukladnosti, a protiv njega će biti podnesen i optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu, stigao nam je tjedan dana kasnije odgovor iz Ministarstva poljoprivrede o rezultatima izvršenog inspekcijskog nadzora.