Nedovršena zgrada VOX-a na Voštarnici, prvotno procijenjena na 28 milijuna kuna, prodana je ovih dana na dražbi nepoznatom kupcu za nešto više od sedam milijuna kuna, odnosno četvrtinu očekivane tržišne vrijednosti. Potvrdu o tome dobili smo od Financijske agencije, koja je izvijestila kako se u slučaju neuspjeha treće elektroničke dražbe, o kojoj se radilo u ovom slučaju, već sljedećeg dana objavljuje poziv na četvrtu elektroničku javnu dražbu. Kako takav poziv nije upućen, izvjesno je kako je za nekretninu VOX Centra stigla valjana ponuda.

- S obzirom da na mrežnim stranicama Fine sljedeći radni dan nakon završetka elektroničke javne dražbe nije objavljen Poziv na sudjelovanje na četvrtoj elektroničkoj javnoj dražbi, proizlazi da je za predmetnu nekretninu bilo zainteresiranih kupaca te da je predana valjana ponuda. Međutim, odluku o kupcu ne donosi Fina, nego nadležni sud. Naime, nakon završetka elektroničke javne dražbe, Fina sudu dostavlja Izvještaj o provedenoj elektroničkoj javnoj dražbi, koji između ostalih podataka sadrži i podatke o uplatiteljima jamčevine te iznosima ponuda danih u tijeku nadmetanja. Nakon primitka Izvještaja o provedenoj elektroničkoj javnoj dražbi, isključivo sud utvrđuje koji je kupac ponudio najveću cijenu te jesu li ispunjene pretpostavke da mu se dosudi nekretnina, pojasnili su iz Fine, ne odajući ime uplatitelja niti ponuđeni iznos.

Ipak, iz neslužbenih izvora doznajemo kako je riječ o ponudi neznatno većoj od istaknutih od 7.014.998,01 kuna. Informaciju o prodaji nema niti stečajni upravitelj Branko Morić, koji je prije dva dana Trgovačkom sudu predao redovito izvješće o stečajnom postupku, bez informacije o prodaji nekretnine.

Podsjetimo, na prvom natječaju iz prosinca prošle godine vrijednost nekretnine utvrđena je u iznosu od 28.059.992,05 kuna, s tim da se nije mogla prodati ispod 21.044.994,03 kuna. Kako nije bilo zainteresiranih, drugi poziv za javnu dražbu otvoren je u ožujku ove godine s najnižom cijenom od 14.029.996,02 kuna, a treći u lipnju sa spomenutih sedam milijuna.

Poslovna građevina u izgradnji u Ulici Andrije Hebranga 2/A ujedno je jedina imovina VOX Centra. Na računu stečajne mase nema novčanih sredstava, izvijestio je Morić.