Jedna je osoba teže a dvoje lakše ozlijeđeno u prometnoj nesreći koja se jučer oko 18.30 sati dogodila na Jadranskoj magistrali u Poličniku. Kako je utvrđeno policijskim očevidom, 41-godišnji hrvatski državljanin koji je upravljao automobilom njemačkih registracija, zbog nedržanja razmaka prebrzo je naišao na automobil kojim je ispred njega upravljala 68-godišnjakinja, također hrvatska državljanka s autom njemačkih registracija.

Ona je naglo usporila kako bi nepropisno skrenula na šljunak koji je bio s lijeve strane ceste, moguće potaknuta štandom s domaćim proizvodima koji se nalazi u blizini. Kako vozač iza nje, zbog nedržanja razmaka, nije imao dovoljno vremena da se zaustavi, pokušao ju je izbjeći, ali je pritom udario u njezin automobil. 68-godišnja vozačica pritom je teže ozlijeđena, a s lakšim ozljedama prošli su 10-godišnje dijete iz njenog vozila te drugi vozač.

Vozač će dobiti kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće s teškom ozljedom, a vozačica prekršajnu prijavu zbog nepropisnog skretanja. Nitko od sudionika nije bio alkoholiziran.