U četvrtak je održana 7. sjednica Turističkog vijeća Turističke zajednice Grada Zadra, na kojoj su članovi otvorili prijave pristigle na Javni natječaj za izbor direktora/ice Turističkog ureda. 

Na natječaj je pristiglo ukupno 10 prijava, a imena su: Hrvoje Anić, Šime Šokota, Iva Bencun, Željka Benčik, Mario Paleka, Stjepan Vrsalović, Jure Javoran, Vlatko Gladović, Branko Ganzulić i Josip Filipović. Uvidom i pregledom dokumentacije utvrđeno je kako 7 od 10 kandidata zasad ispunjava uvjete, javili su iz TZ-a putem priopćenja za medije.

Turističko vijeće mora dodatno zatražiti za svakog kandidata putem Ministarstva pravosuđa potvrdu da im pravomoćnom sudskom presudom ili rješenjem o prekršaju nije izrečena mjera sigurnosti ili zaštitna mjera zabrane obavljanja poslova iz područja turizma, dok ta mjera traje. Po dostavi potvrde Ministarstva pravosuđa te dodatnoj provjeri svih prijava, utvrdit će se koji kandidati konačno ispunjavaju sve uvjete propisane Zakonom o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma i Pravilnikom o posebnim uvjetima koje moraju ispunjavati zaposleni u Turističkom uredu Turističke zajednice općine, grada, županije i Glavnom uredu Hrvatske turističke zajednice. 

Na naš upit iz TZ-a nisu htjeli u javnost iznositi imena 3 kandidata koja u startu nisu zadovoljila uvjete natječaja, objašnjavajući kako će više informacija biti poznato u ponedjeljak nakon izvršenih dodatnih provjera. 

Na sljedećoj sjednici Turističkog vijeća TZ grada Zadra predviđenoj za 11. rujna, kandidati koji ispunjavaju uvjete predstavit će Program rada za jednogodišnje razdoblje odnosno pristupiti daljnjoj proceduri za izbor direktora.