Natječaj za direktora Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Zadra zaključen je s 10 pristiglih prijava. Sa završnim danom natječaja, 23. kolovoza, stiglo je njih sedam no poštom su u međuvremenu pristigle dodatne tri. 

Podsjetimo, natječaj je uslijedio nakon što je još uvijek aktualni direktor Ante Rados iz osobnih razloga podnio ostavku. Otvaranje molbi za njegovog nasljednika zakazano je za četvrtak u 13 sati kada se sastaje Turističko vijeće na čelu s dr. Draženom Grgurovićem. Nakon što zatvoreni sastanak završi, javnost će o imenima kandidata biti obaviještena putem priopćenja za medije. 

U javnosti su svoj interes za čelno mjesto zadarskog turizma već potvrdili Mario Paleka, zamjenik direktora gradske tvrtke Zadar sport i predsjednik Nadzornog odbora NK Zadar, Hrvoje Anić, direktor hotela Pinija te Iva Bencun, vlasnica agencije Feral Tours.

Prema uvjetima natječaja, novi direktor mora imati završen specijalistički diplomski stručni ili diplomski sveučilišni studij, tri godine iskustva na poslovima s područja turizma i znanje barem jednog svjetskog jezika. Kandidati su uz prijavu bili dužni priložiti i pisani prijedlog programa rada Turističke zajednice za iduću godinu.

Vijeće zadržava pravo ne izvršiti izbor po raspisanom natječaju te isti poništiti bez posebnog obrazloženja.