Osam godina trebalo je Općinskom sudu u Zadru da donese presudu protiv 35-godišnjeg Zadranina za dva kaznena djela protiv imovine.  

Presudom suda proglašen je krivim što je u noći s 14. na 15. lipnja 2010. godine u Ulici Put Kumenta u Biogradu čekićem razbio dvojno staklo prodavaonice te ukrao 1130 kutija raznih vrsta cigareta te 15 boca raznog žestokog alkoholnog pića oštetivši time trgovačko društvo za iznos od 22.260,08 kuna. Drugu krađu počinio je 23. srpnja 2010. godine u razdoblju od 12,30 do 17,00 sati u auto-kampu u Biogradu. Kroz prozor je ušao u kamp kućicu odakle je uzeo i za sebe zadržao mobilni aparat, MP4, slušalice te jednu torbicu u kojoj se nalazio ženski ručni sat i razna kozmetika. Materijalna šteta koju je pričinio vlasniku iznosi 2.400,00 kuna. 

U odnosu na kaznena djela, optuženik je priznao njihovo počinjenje i očitovao se krivim te iskazao žaljenje i obećao sudu da nakon izdržane kazne više nikad neće činiti kaznena djela. Pri izboru vrste i mjere kazne, sud je kao olakotne okolnosti cijenio osobne i imovinske prilike optuženika i to da je priznao učin svih kaznenih djela, čime je pridonio bržem završetku kaznenog postupka, stoji u obrazloženju presude koja je donesena gotovo osam godina od podizanja prijave. 

Kao otegotne okolnosti sudac Općinskog suda uzeo je dosadašnju osuđivanost 35-godišnjaka pa mu je za ova kaznena djela izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i osam mjeseci.