Velik je interes građevinskih tvrtki za posao rekonstrukcije dijela ulice Put Stanova. Na javni natječaj Grada Zadra pristiglo je šest ponuda, od čega su tri iz Zadra, dvije iz Splita te jedna iz Varaždina. 

Za posao procijenjene vrijednosti od 5,5 milijuna kuna (bez PDV-a) dvije su tvrtke ponudile manje iznose - splitski Cestar (5 314 743 kn) te zadarski Lavčević (5 483 816 kn). Gradski koncesionar za održavanje prometnica, Ceste Zadarske županije, za ovaj je posao od Grada zatražio iznos od 5 956 141 kuna. Brojku od 6 milijuna kuna premašili su Poduzeće za ceste Split (6 184 017 kn), Colas (6 279 947 kn) te zadarska Vodoinstalacija kao najskuplja s iznosom od 6 477 740 kuna. Sve navedene tvrtke poznati su izvođači na zadarskom području. 

Put Stanova rekonstruirat će se u dužini od 500 metara, od raskrižja s Ulicom Domovinskog rata do kraja ulice, tj. do spoja s Ulicom Kraljice Mira, odnosno Dubrovačkom ulicom. U tom zahvatu, prema projektu GIN Company, izgradit će se nogostup, postaviti nova javna rasvjeta, a pod zemljom izmijeniti i modernizirati komunalna infrastruktura - voda, struja te kanalizacija. Odluka o odabiru izvođača bit će donesena nakon postupka pregleda i ocjena pristiglih šest ponuda.