Predsjednik GO SDP Zadar, Antun Novoselović, uputio je priopćenje za javnost vezano za događanja u gradskoj tvrtci Vodovod. Tekst naslovljen "Nova igračka bahatog direktora Vodovoda" prenosimo u cijelosti:

Mandat Tomislava Mateka, direktora zadarskog Vodovoda obilježen je nizom skandala i nevjerojatnom količinom bahatosti koja je rezultirala općim nezadovoljstvom radnika ove gradske tvrtke. Podsjetimo na tihi štrajk radnika koji su upozorili na svoj položaj, loše uvjete rada, niske plaće i stalne prijetnje koje provodi sam direktor. Pogodovanja pojedincima kojima se opraštaju enormni dugovi za vodu kao što je bio slučaj s Teniskim klubom kojemu je oprošteno više od 40.000 kn, dok naši sugrađani dobivaju opomene i prijetnje isključivanjem vode za 100 kn. Tvrtke lokalnog moćnika čija su sjedišta u Zadru, Gaženička bb, imaju konstantna dugovanja od 300.000- 500.000 kn i zasigurno im se ne prijeti isključivanjem, dok „mali čovjek" strepi nad neplaćenim računima. Gradonačelnik Dukić upoznat je s cijelom situacijom ali ne poduzima ništa da se ovoj samovolji stane na kraj i da se zaštite interesi građana. Upravo zbog njegove nemoći Matek se nastavlja bahatiti na način da je ovih dana za sebe naručio automobil vrijedan više od 300.000 kn s kožnim sjedalima i svom dodatnom skupom opremom. Ovaj Matekov limeni ljubimac već krasi dvorište Vodovoda dok radnici za teren koriste stare i dotrajale automobile.

Gradonačelniče Dukiću, je li Vodovod gradska ili privatna firma? Štitite li vi interese građana i radnika koji pošteno rade svoj posao ili samo nemoćno promatrate što vam rade direktori gradskih tvrtki kojima leđa zasigurno čuvaju neki puno veći igrači od vas s čime se oni i hvale u javnosti.

Antun Novoselović, predsjednik GO SDP Zadar