ZADAR - Tijekom druge polovice srpnja, župan Božidar Longin imenovao je članove Školskih odbora srednjih škola koje su bez predstavnika osnivača bili punih godinu dana.

Onim starima je istekao mandat, a novi su tek sad imenovani na četiri godine. Pri izboru članova Školskih odbora, koji ne dobivaju naknadu, vodilo se računa da to budu članovi iz vladajuće koalicije, uglavnom iz gradske uprave, odnosno osobe od povjerenja. Jesu li izabrani članovi imali i druge osobine za sudjelovanju u radu školskih odbora koji su iznad ravnatelja škola, znat će se nakon prvih konstituirajućih sjednica s početkom nove školske godine.

Ona će samo u Splitsko dalmatinskoj županiji početi 10. rujna umjesto 3. rujna kada počinje u ostatku Hrvatske

U školski odbor Pomorske škole, kao predstavnici osnivača, imenuju se: Josip Bepo Bajlo, Tomislav Pavić, Ante Radonjić.

Daria Sinovčić, Ana Bubić i Katica Negro Kovačević novi su članovi Školskog odbora Hotelijersko turističke i ugostiteljske škole.

U školski odbor Medicinske škole Ante Kuzmanića imenovani su Ivana Perić Zrilić, Ivana Guglielmini te Karolina Biloglav.

Školski odbor Poljoprivredno, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića popunjen je s Ivanom Hajdićem, Ivicom Šarićem te Vladimirom Kovačevićem

U školski odbor Strukovne škole Vice Vlatkovića ušli su Ivana Dadić Antea Pavić i Stipe Bjeliš.

Trojac Mario Živković, Anamarija Botica Miljanović i Ivana Babić iduće četiri godine bit će članovi odbora Škole primijenjene umjetnosti i dizajna.

Jedini doktor znanosti, tajnik sportske zajednice dr. Josip Miočić, jedan je od troje novih članova školskog odbora Gimnazije Franje Petrića uz Anu Bjeliš i Anu Vuleliju.

U školski odbor Obrtničke škole Gojka Matuline kao predstavnici osnivača, Longin je imenovao Branimira Jelenića, Šimu Lenkića i Lanu Bašić.

Barbara Tičić, Ana Kuković Borgelott i Miodrag Žunić pridruženi su školskom odboru Srednje škole Bartula Kašića u Pagu.