Nekoliko mjeseci nakon slavne odluke o određivanju i uređenju prometa na području pješačke zone „Poluotok" jasno je da nikakav zakon, propis i komunalni redari ne mogu uvesti red u ovu djelatnost. Jednako kao ni ranija uredba koja propisuje prostor kojeg mogu zauzeti stolovi na terasama ugostiteljskih objekata te dovoljno prostora za nesmetan prolazak pješaka.

Kako bi se sve to vidjelo na djelu dovoljno je da, poput nas, prođete kroz Poluotok subotom iza 9 sati, a i bilo koji radni dan u tjednu. Stolovi i sjedalice prelaze preko zadanih gabarita, gosti koji povlače sjedalice prema sredini ulice onemogućavaju prolaz, pogotovo invalidima u invalidskim kolicima, a uz sve to po sredini se tiskaju dostavna vozila. Umjesto da svoj posao obave na vrijeme, zbog zakrčenih prolaza jedva da i mogu dolaziti do željenih objekata.

Gdje su sada propisi o maksimalnoj dostavi do devet sati, iscrtana mjesta za dostavu na obodu Poluotoka, koja su smanjila broj parkirnih mjesta, ali nisu riješila tiskanje kamiona kroz ulice? Gdje su  prometni a gdje komunalni redari da uz sve to kontroliraju štekate, parkiranje na prometnim i  zelenim površinam, devastacije gradske imovine, buku iz ugostiteljskih objekata i obiteljskih domova, bicikliste na Kalelargi, šetnju pasa bez povodaca i ostavljanje izmeta po ulicama...

Puno je pitanja ostalo nakon dviju odluka. Vjerujemo na riječ kako se na teren izlazi, opominje i piše kazne, ali stanje na ulicama nije ništa bolje nego prošle godine. Džaba ste krečili!