Općina Pakoštane dodijelila je priznanje don Thomasu Vargasu, župniku Draga i Vrgade, za misijsku pastoralnu službu.

Don Thomas Vargas rođen je u Mobu (Republika Filipini) 14.11.1967. U Hrvatsku je došao 1993. godine, na studij u pulsko Biskupijsko misijsko sjemenište Redemptoris Mater, te je u Puli i ređen 2002. godine, Služio je kao Župni vikar u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Zadru - Belafuži te 24. kolovoza 2015. godine preuzima župu Sv. Ante Padovanskog u Dragama, a zatim i župni ured Presvetog trojstva u Vrgadi.

Dolaskom u Drage pokrenuo je mnoge radne akcije na uređenju župne crkve i izgradnji ogradnog kamenog zida oko župne crkve, a njegov misijski pastoralni rad posebno je prepoznatljiv i hvala vrijedan jer je uveo svakodnevne Sv. mise, u Adventu zornice, a rado je organizirao procesije i druga vjerska događanja u Župi, te bio na raspolaganju za pomoć i dugim župama.

"Općinsko vijeće Općine Pakoštane dodjeljuje Don Thomasu Vargasu Priznanje Općine Pakoštane kao izraz javnog priznanja za misijsku pastoralnu službu u župi Sv. Ante Padovanskog u Dragama te razvijanju društvenih odnosa i ugledu Općine Pakoštane", navodi se u odluci.