Što veći i bjesniji automobil, to bahatiji i ... vlasnik, dokaz je i ova fotografija koju nam je poslao vjerni čitatelj. Zadranin (ili Zadranka) je svoga Porschea parkirao na vatrogasnom pristupu Osnovnoj školi Petra Preradovića. Znak zabrane je jasno istaknut, kao i znak dopuštenog parkiranja pet metara dalje.

- Poštovani, molio bih vas da objavite fotografije ovog „propisno" parkiranog limenog ljubimca jednog pravoga „Rvata i katolka". Napomenimo, na vatrogasnom pristupu školi. Ali nije to ono što me smeta u ovom gradu (namjerno napisano malim slovom), već to što gradske službe u srcu sezone nisu u stanju pojačati ophodnje redara i koordinirati rad s prometnom policijom.
Pauk služba ima marendu 45 minuta, navodno zbog tahografa. Ok, razumijem, imate dva kamiona i koliko vozača? Tahografski listić glasi na osobu, ne na vozilo, dakle vozilo ne mora odmarati. Poziv na dežurni telefon prometnog redarstva (mobilni ili fiksni), nula bodova, bit će isto marenda, vrućo je nedljo, piše ovaj čitatelj.