Zbog štrajka njemačkih pilota Ryanaira, na Zračnu luku sutra ne bi trebao sletjeti tek zrakoplov koji je bio predviđen za polazak iz Bremena. Letovi za i iz Berlina i Frankfurta prema svemu sudeći će se ipak realizirati, doznajemo iz Zračne luke Zadar nakon najave masovnog otkazivanja letova zbog štrajka pilota.

Sindikat njemačkih pilota Vereinigung Cockpit (VC) najavio je kako će se njemački piloti solidarizirati s kolegama iz Irske, Švedske i Belgije i održati jednodnevni štrajk koji bi počep u petak u tri sata ujutro. U Zračnoj luci Pula potvrdili su da zbog štrajka neće letjeti zrakoplovi na relacijama s Frankfurtom i Bruxelleseom.

Najveći problem koji će se iz štrajka izroditi bit će zasigurno otkazivanje nekih turističkih aranžmana, kao i alternativni prijevoz ili smještaj za turiste koji su sutra trebali napustiti Zadar. Ryanair obično putnicima u slučaju štrajka nudi mogućnost povrata novca ili kartu za drugi let, no pitanje je hoće li imati mjesta u zrakoplovima koji će voziti u neku njima bližu destinaciju.

Sama Zračna luka zbog otkazivanja letova neće imati značajnijih financijskih posljedica, s obzirom da se radi tek o jednodnevnom štrajku. Aerodromske pristojbe po putniku nisu takve da bi se njihov izostanak osjetio u prihodima, osim ako bi se radilo o npr. otkazivanju svih Ryanairovih letova do kraja godine, a to se neće dogoditi.