ZADAR - Turističko vijeće na čelu s Draženom Grgurovićem munjevitom je brzinom donijelo odluku o raspisu natječaja za direktora Ureda TZ Grada. Desetak  dana nakon što je za to mjesto Ante Rados sporazumno raskinuo ugovor, s današnjim danom otvoren je natječaj za koji je rok prijave 23. kolovoza.

Iako je Ante Rados izabran stopostotnom odlukom politike, Grgurović je u današnjoj izjavi za Zadarski list ustvrdio kako je normalno svud po svijetu pa tako i Zadru da politika sudjeluje s 50 posto u izboru  takvog kadrova. Vijeće TZ Grada Zadar kojeg već godinama vodi liječnik Grgurović, što nije nimalo normalno iskusnim turističkim kadrovima u Zadru, donosi odluku o izboru i imenovanju direktora. Oni su donijeli odluku o izboru Radosa bez da su za nju snosili odgovornost kada je to ispala blamaža nacionalnog karaktera. Ali kao što smo već i rekli, samim time što je politika stavila svoju "šapu" na Turističke zajednice prema zakonu kojeg ne žele mijenjati - jer turizama je novac i djelatnost s kojom se oni mogu hvaliti, sve je moguće.

Takvi su i uvjeti natječaja. U njima se na navodi profil diplome tražene za direktorsko mjesto ureda Turističke zajednice. Glavni kriterij trebao bi biti da ima najmanje tri godine radnog iskustva na poslovima s područja turizma, što god to značilo. Kandidati su dužni priložiti i pisani prijedlog programa rada Turističke zajednice za iduću godinu - što bi možda značilo pripremu sezona s kojom već treba početi.

Za reprezentativno mjesto direktora TZ Grada traži se aktivno znanje samo jednog stranog jezika. Sve su to uvjeti iz vremena ministra turizma Damira Bajsa  (koje je dodatno snizio ministar Darko Lorencin) koji, sjećamo se ne da nije imao veze s turizmom nego nije znao niti jedan strani jezik.  Turizam je u njegovo doba postao „forte" hrvatske politika i to je i ostao, premda nam ovu sezonu neće upaliti ni Vatreni. Turci i zemlje sjeverne Afrike vratile su se u igru.