Dva tjedna nakon što su stanari Puta Murvice prijavili inspekciji Ministarstva zaštite okoliša i energetike gradilište stambenog-poslovnog kompleksa na lokaciji bivše Tvornice kruha zbog drobljenja građevinskog materijala od kojeg se diže prašina po okolnim stanovima, još uvijek nisu dobili nikakav odgovor. Dapače, javljaju stanari, radovi su nastavljeni jednakim intenzitetom kao prije prijave.

- Poštovani, ni nakon više apela i poziva u pomoć nitko ne reagira. Kontaktirali smo sve ustanove, od komunalaca, građevinske inspekcije, ali svi prebacuju lopticu s jednog na drugog. Molimo Vas kao inspekciju da izađete na teren, dođete u naše kuće i provjerite da gospodin Predovan ne govori istinu kad kaže da polijevaju na terenu. Laik vidi da tamo nema ničega za polijevanje. Kome da se obratimo nakon ovoliko molbi? Zar stvarno zadarski mafijaši drže grad i nitko im ništa ne može? Mi ne tražimo obustavu radova, želimo samo otvoriti prozore da možemo disati, jer se gušimo u prašini, poručuju stanari Murvičke ulice.

Podsjetimo, jedan od investitora Željko Predovan nedavno nam je komentirao prijavu uz tvrdnju kako se "sigurno nitko ne guši" te kako se čini sve da prašine ne bude.

- Radovi su trebali biti već gotovi, ali je došlo do kvara drobilice. Bit će gotovi za tjedan dana, rekao nam je Predovan 28. srpnja. Upit smo poslali i Ministarstvu zaštite okoliša i energetike, ali još uvijek nismo dobili odgovor.