ZADAR - Iako se u Zadru stanovi grade na veliko, za kupnju stan u zgradi od 105 stanova koja se gradi na lokaciji Mesopromet vladao je neviđen interes.

U Lignum Stanogradnji navode kako su imali preko 700 predbilježbi ali i najavljuju kako će  oni već na proljeće početi s gradnjom zgrade sa stotinjak stanova na Belafuži.
- Svi su stanovi otišli na Mesoprometu. Potpisani su predugovori, doznajemo od suosničava te tvrtke Ivana Jurjevića. Kako? Zvali smo ih po redu predbilježbi. Neki su odustajali a drugi su prihvatili sad već formiranu cijenu. Doznajemo da je bilo i onih koji su se žalili upravi tvrtke, misleći da su nepravedno ispali iz reda prvenstva. 
Interes za stanove u desetokatnoj zgradi, koja se podiže velikom brzinom, bio je ponajviše zbog malih stanova.

Cijene su određene od 1 960 do 2 230 eura. Možda smo pogriješili koji euro ali u to je cijeni je uključen i porez zbog čega će koristi imati i Država. Stanovi na nižim katovima, doznajemo, jeftiniji su, vjerojatno zbog blizine Ulice Franje Tuđmana.
Na toj ulici bi na jesen trebali početi radovi proširenja na četiri trake, na dionici od raskrižja s Put Murvice do raskrižja Ulice bana Josipa Jelačića. Usput će se, prema projektu, urediti i raskrižje kod Mesoprometa i ulaza u naselje TIZ-a.