ZADAR- Nesvakidašnji događaj u crkvi sv. Josipa na Plovaniji završio je na Prekršajnom sudu i to novčanom kaznom za dvojicu počinitelja u dobi od 23 i 20 godina.

Njih je policija uhitila u nedjelju navečer nakon što su u nedjelju ujutro napali župnika don Martina Jadreške prije mise a nakon što su provocirali po crkvi zalijevajući je pivom i nekakvim konzervama. Bez obzira što je don Jadreško, inače policijski kapelan, fizički napadnut, policija je to zlodjelo okvalificirala kao narušavanje javnog reda i mire. Mladići su dobili optužni prijedlog za naročito drsko ponašanje te ih priveli Prekršajnom sudu na kojem im je izrečena novčana kazna.

I tako su lišo prošli 23- godišnjak kojem je adresa stanovanja u Ričinama. Mlađi muškarac koji je na leđima ima tetovirane sotonističke simbole, doznajemo, je doseljen u Zadar. Otac mu je igrao za NK Zadar.

Njihovo ponašanje je zgrozilo javnost. I upravo su građani s Plovanije dojavili zadarskim medijima o tom napadu kojeg je, nakon naše objave, osudila i Zadarska nadbiskupija koja je to okarakterizirala kao blasfemično ponašanje.