Nezapamćen incident dogodio se jučer u župnoj crkvi sv. Josipa na Plovaniji, gdje su dvojica mladića, po svemu sudeći sljedbenici okultnih sekti, napala tamošnjeg župnika don Martina Jadreška. Kako smo doznali od župljana, a potom i od samog župnika, mladići su u crkvu ušli ujutro, prije početka mise i počeli iskazivati nezadovoljstvo, vrijeđati župnika, a nakon što je on od njih zatražio da napuste crkvu, na kraju su ga i fizički napali.

- Mi u župi već neko vrijeme imamo problema s uvredljivim grafitima, natpisima i pentagramima, koji se iscrtavaju po crkvenoj imovini. Kako u crkvi nije bilo ničega što bi bilo pogodno za krađu, ne vjerujem da su došli iz nekakvog koristoljublja. Od prvog trenutka njihova namjera je bila izrugivanje i vrijeđanje, rekao nam je jutros napadnuti župnik don Martin Jadreško, inače i policijski kapelan.

Kulminacija je počela dan prije, kada su po svemu sudeći isti počinitelji napravili incident za vrijeme mise u crkvi.

- Ušli su u crkvu i počeli prolijevati pivo, sadržaje nekakvih konzervi, ismijavali su vjernike i sve što im je sveto. Žao mi je što je došlo do takvih situacija, nadam se da će nakon policijske obrade ovakvo ponašanje prestati, rekao nam je don Martin, potvrđujući da je pretrpio lakšu ozljedu, ali ništa što bi ga omelo u obavljanju službe.

U zadarskoj policiji potvrdili su nam da su dvojica mladića na obradi, ali nisu mogli dati detaljnije informacije o samim događanjima.